Ayurveda Castricum

Candida

Candida- gevolg van slecht werkende spijsvertering 
Wat is Candida? De candida albicans is een gistcel die voorkomt in de slijmvliezen, huid en darmflora. Bij een gezond mens is de Candida een gecontroleerd onderdeel van de darmflora. Door oorzaken van buitenaf, bijv. langdurig gebruik van chemische medicijnen (met name antibiotica), stress, slechte voeding en nog veel meer, wordt het immuunsysteem zwak en de Candida kan zich dan vermeerderen.
De Candida vestigt zich in eerste instantie in de darmflora waarvandaan ze in de bloedbaan lekt door de minuscule openingen in de darmwand. Het immuunsysteem wordt verzwakt, men heeft minder weerstand en is sneller vatbaar voor ziekten. Aan de andere kant was het immuunsysteem reeds verzwakt doordat de Candida-schimmel zich in de darmflora vermeerdert heeft.
Dit betekent dat iemand met een Candida-infectie in een vicieuze cirkel terecht komt, waarbij het afweersysteem steeds verder wordt verzwakt.
Symptomen:
Hormonaal: Premenstrueelsyndroom, onvruchtbaarheid, vaginale infectie (jeuk, witte vloed etc.), extreme vermoeidheid, hoofdpijnen
Luchtwegen: Astma, verkoudheid, bijholteontsteking, keelontsteking, Maag- en darmkanaal: Maagzuur, diarree, constipatie, opgeblazenheid
Huid: Eczeem, acne, psoriasis, nagelschimmel, constitutioneel eczeem (dauwworm)
Mentaal: Wisselende gemoedstoestanden, depressies, angsten, fobieën, moeite met  concentreren, vergeetachtigheid, lusteloosheid

Behandeling volgens Ayurveda
Vanuit de Ayurvedische benadering van het Candidaprobleem zijn drie punten belangrijk.
1. het immuunsysteem,
2. de spijsvertering
3. de verwijdering van afvalstoffen.
Deze drie aspecten van het menselijk functioneren hebben veel met Candida te maken. Ik kan het belang van een goed werkende spijsvertering en de enorme gevolgen daarvan niet genoeg benadrukken (Agni). U kunt er in mijn nieuwsbrief van februari meer over lezen.

Individuele behandeling
Het versterken van het immuunsysteem en de spijsvertering beter laten werken kun je het beste regelen met de juiste voeding, leefstijl en de kruiden. Omdat iedereen uniek is, heeft ook iedereen een unieke aanpak nodig. De oorzaken en symptomen verschillen per persoon. Wat voor constitutie je hebt en in welke conditie je verkeert, bepaalt welke voeding en kruiden jouw kunnen helpen.
Het is natuurlijk logisch dat als je alleen een bepaalde soort voeding eet, je dan niet je immuunsysteem opbouwt, maar eerder verzwakt.
Het is ook logisch dat, wanneer je een standaard dieet volgt die voor iedereen geschreven is, je vaak geen of weinig verbetering aanbrengt maar alleen frustraties. 

Wat kun jij zelf doen om je spijsvertering te verbeteren?
1.    Eet regelmatig.
2.    Leer koken met kruiden en specerijen
3.    Pas je voeding aan je conditie en de seizoenen.

Wat kan ik voor je doen?
Aangezien ik mij nu juist specialiseer in het verbeteren van een slecht werkende spijsvertering, waardoor de afvalstoffen uit het lichaam worden verwijderd en het immuunsysteem wordt versterkt, heeft iedereen met symptomen van Candida baat bij een persoonlijk advies van mij. Met de juiste voeding, kruiden en leefstijladvies krijg je kennis over je constitutie en conditie, inzicht in de oorzaak en vaardigheden om je spijsvertering weer goed te laten werken en je gezondheid in balans te houden,
voor de rest van je leven ! 

Adres:
Eerste Groenelaan 15
1901 TA Castricum
T: 06-52430839 
E: alena.iknatuurlijk@gmail.com


Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief!