Ayurveda Castricum

Wie ben ik

Mijn naam is Alena Kadidlova en ik kom oorspronkelijk uit Tsjechie. Ik woon sinds 1994  in Nederland.

Nutrition Consulent. De opleiding heb ik gevolgd bij de Academy for Ayurvedic Studies in Amsterdam.
In 2011 heb ik Medische basiskennis- HBO opleiding afgerond met een diploma. Nu ben ik bezig om een Ayurvedische kruidenleer opleiding af te ronden. 
Vaak volg ik verschillende ayurvedische kookcursussen en lezingen met bepaalde themas:
* Dravyaguna - practical Use of Ayurvedic Herbs
* De Ayurvedische olien - hun kracht en toepassing
* Anti-Aging - of de Klassieke Ayurveda Rasayana-Therapie
* Candida! - hoe behandeld Ayurveda dit probleem?

Toen ik eerste keer in aanraaking kwam met  Ayurveda werd ik gefascineerd door de logische kijk naar het natuur van  mens en zijn functioneren in deze gezondheidsysteem. De preventie en genezing op natuurlijke wijze die gebaseerd is op de creëren van balans in jezelf sprak me enorm aan. Ik wilde meer weten over Ayurveda en ging op zoek naar een studie die ik naast de taak van moeder en mede-eigenaar van een bedrijf kon volgen. Studie Ayurvedische voedingsleer leek ideaal en ik kon al snel beginnen.
Gaandeweg deze studie over de menselijke spijsverteringsysteem en de invloeden van buiten en binnen af, heb ik zelf de nieuwe kennis toegepast in mijn voeding en levensstijl. Binnen zes maanden ben ik 8 kilo afgevallen, mijn huidproblemen zijn na paar maanden verdwenen.  Ik werd bewust van mijn manier van het leven en kon ik aantal zaken in mijn leven loslaten en mezelf in balans brengen. 
Buiten dat om heb ik geleerd een nieuwe mannier van het koken en eten. Het ayurvedisch koken is gebaseerd op gebruik van verschillende soorten kruiden en combinaties van de voedsel waardoor het eten reinigende effect heeft, verhoogd het weerstand en is niet belastend voor de spijsvertering. Omdat in Ayurveda lekkere smaak en het genot van eten heel belangrijk factor is, zijn ook ayurvedische maaltijden behalve gezond ook erg lekker.
In mei 2009 heb ik  besloten om een eigen praktijk te openen en consulten geven waarmee ik de mensen op logische en simpele mannier kan helpen hun gezondheidsproblemen aan  te pakken, ziektes voorkomen en hun leven weer in balans brengen.
Omdat ik heel erg van koken houd, maak ik ook voor particulieren en bedrijven ayurvedische gerechten voor lunches of bijzondere gelegenheiden. Naast het koken geef ik regelmatig ayurvedische kookworkshops voor kleine gezelschappen.

Adres:
Eerste Groenelaan 15
1901 TA Castricum
T: 06-52430839 
E: alena.iknatuurlijk@gmail.com


Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief!